Peste un milion de infectări cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în întreaga lume în ultimele patru zile
Externe 31 iulie 2020, 17:07 | 1351

Un milion de noi infectări cu COVID-19 în doar patru zile. Acest record a fost înregistrat pentru a doua oară în lume. Astfel, numărul total de oameni care s-au contaminat până în prezent a trecut de 17 milioane 500 de mii. Bilanţul este tot mai îngrijorător, iar teama cea mai mare este ca ţările să nu se închidă din nou. În unele zone, nici carantina nu pare să mai funcţioneze.

Oficialii din Australia sunt tot mai îngrijoraţi. Nici restricţiile din statul Victoria, care este închis de câteva săptămâni, nu par să funcţioneze. Numai ieri au fost înregistrate peste 720 de noi cazuri.

SCOTT MORRISON, prim-ministrul Australiei: Este important să înțelegem că provocările, care sunt foarte mari în sectorul de sănătate pentru vârstnici, ne aduc aminte că atunci când transmiterea comunitară are loc, persoanele în etate vor fi mereu afectate. Este cu siguranță experiența pe care am observat-o și în alte state.

Şi în India, situaţia este tot mai dramatică. Într-o singură zi au fost înregistrate 50 de mii de noi cazuri. Cu toate astea, purtarea măştii devine un motiv de conflict între oameni.

În Germania, o soferiţă de autobuz a fost atacată de o femeie, după ce i-a cerut să poarte masca.

Şi nu este un eveniment singular. În Franţa, la începutul lunii, un bărbat a fost ucis în bătaie de trei tineri din acelaşi motiv. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-l comemora.

Însă nimic altceva nu mai pare sigur în faţa virusului. În Marea Britanie, testele nazale pentru COVID-19, distribuite de guvern, nu ar fi eficiente. Mai mulţi experţi au descoperit că ele nu pot detecta boala. Oficialii anunţă măsuri şi mai dure pentru britanci, pe fondul creşterii cazurilor în toată Europa.

Peste Ocean, unul dintre cei mai mari susţinători ai lui Donald Trump şi fost candidat la preşedenţie, Herman Cain, a murit de coronavirus. Statele Unite au peste 4,5 milioane de cazuri active de infecție cu noul tip de coronavirus. În total, în lume, există încă aproape șapte milioane de oameni bolnavi de COVID-19, din peste 17 milioane 500 de mii câți s-au contaminat de la izbucnirea pandemiei. 

Opinia ta contează. Comentează!