Protest antiguvernamental la Madrid
Externe 11 februarie 2019, 16:00 | 1184

Zeci de mii de oameni au protestat duminică la Madrid împotriva Guvernului Pedro Sánchez. Sprijiniți de către liderii opoziției, manifestanți i-au cerut prim-ministrului, acuzat de trădare, să convoace alegeri. Protestul s-a petrecut pașnic, fără a se înregistra incidente.

Mii de persoane au venit în Piața din centrul Madridului cu steaguri ale Spaniei şi Uniunii Europene, traficul fiind oprit pe mai multe artere din oraș. Manifestaţia „Pentru o Spanie unită! Alegeri acum!” a fost convocată de liderii opoziției, care au numit protestul „o moţiune de cenzură în stradă” împotriva guvernului condus de socialistul Pedro Sánchez. Aceștia consideră că Sánchez „umileşte” Spania prin acceptarea unui raportor în discuţiile dintre partide pe tema Cataloniei. Și localnicii s-au alăturat la protest.

Potrivit protestatarilor, unitatea naţională nu se negociază şi că statul de drept nu poate fi pus sub semnul întrebării. Manifestul arată că formaţiunile politice şi organizaţiile societăţii civile „resping trădarea Spaniei în Catalonia”.

Opinia ta contează. Comentează!