Soții Dudun spun că au fost discriminați de primarul socialist al localității, pentru votul lor
Social 2 decembrie 2020, 19:54 | 3556

Soții Dudun din satul Baroncea, raionul Drochia susțin că au fost discriminați de primarul localității, care este socialist, după ce acesta ar fi aflat că unul dintre ei a votat pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Anatolii Dudun spune că, imediat după scrutin, a fost concediat din funcția de șofer al primarului, iar soției i-a fost micșorat salariul cu 25 la sută. La rândul său, primarul localității, Rodica Porcescu, neagă acuzațiile și pretinde că toate acțiunile pe care le-a întreprins sunt legale.

Pe cei doi soți, i-am găsit la poartă, așteptând echipa de filmare ca să-și spună of-ul. Aceștia spun că, fiind o localitate mică, primarul localității a aflat că unul dintre ei a votat pentru Maia Sandu la prezidențiale, iar de atunci au început necazurile.

Imediat după alegeri, soțul femeii care era angajat în calitate de șofer la primărie, dar avea și funcția de consilier al primarului, ar fi fost impus să demisioneze. Acesta spune că primarul l-a obligat să scrie cerere de demisie din funcția de șofer, deși el ar fi vrut să renunțe la funcția de consilier.

Bărbatul spune că, după ce a scris cererea de demisie din funcția de șofer, a demisionat benevol și din funcția de consilier. Mai târziu, soția acestuia, Antonina Dudun, care este, de 34 de ani, directoare a Casei de Cultură din localitate, spune că i-a fost micșorat salariul cu 25 la sută. Femeia dă vina pe primarul localității, care i-ar fi convins pe consilieri să voteze unanim pentru a-i reduce leafa.

Pe primarul localității, Rodica Porcescu, nu am gasit-o la primărie, însă la telefon aceasta ne-a spus că acuzațiile care i se aduc sunt false. Totuși, primărița s-a încurcat în declarații, inițial spunând că într-adevăr i-a cerut lui Anatolii Dudun să-și dea demisia, pentru că are probleme de sănătate, care nu-i permit să activeze ca șofer. Ulterior, însă, tot ea a invocat argumentul precum că acesta ar fi demisionat din proprie inițiativă.

Cât despre micșorarea salariului Antoninei Dudun, primărița susține că a fost decizia Consiliului de la primarie, iar ea nu a influențat pe nimeni.

Acum soții Dudun spun că sunt nevoiți să trăiască cu un venit minim - cel al soției, salariul ei fiind de 3000 de lei - și din pensia bărbatului, care este invalid de gradul doi. Cei doi membri ai familiei Dudun au cerut intervenția celor de la Inspecția Muncii din raion și speră că li se va face dreptate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie