Italia a devenit a doua țară care depăşeşte 100.000 de cazuri confirmate
Externe 31 martie 2020, 20:30 | 1254

Spania a depășit China la numărul de persoane infectate, Germania are multe cazuri noi, însă le tratează cu succes, iar Statele Unite se așteaptă la 200 de mii de morți în contextul în care milioane ar putea fi infectați. În Belgia, a murit o adolescentă în vârstă de 12 anii, iar în România sunt 2 mii 245 de bolnavi.

Poliția a instituit mai multe puncte de control fixe pe drumurile din Suceava, pentru a pune în aplicare Ordonanța Militară 6, ce instituie carantina în oraș și alte localități din județ. Punctele fixe de control sunt formate din polițiști, jandarmi și militari. Ei asigură restricționarea accesului și fac verificările necesare.

Scene teribile s-au derulat astăzi în fața Spitalului Județean Suceava, ”bomba”, care a dus la infectarea a sute de pacienţi şi cadre medicale. Mai multe dricuri au așteptat să preia sicriele cu trupurile neînsuflețile ale pacienților infectați cu coronavirus.

Italia înregistrează noi recorduri sumbre. 812 oameni au murit în ultimele 24 de ore. Potrivit unor estimări făcute de specialiști, virusul ar putea scădea considerabil abia la jumătatea lunii mai. Italia a devenit a două ţară după Statele Unite, care depăşeşte 100.000 de cazuri confirmate. În saloanele spitalului Papa Giovanni din oraşul Bergamo, unde epidemia de coronavirus face ravagii, sute de pacienți infectați luptă zi și noapte să rămână în viață. 170 de sicrie cu rămășițele celor care au murit în ultimele zile din cauza epidemiei de coronavirus așteaptă să fie transferate în localități din afara regiunii, pentru a fi incinerate. Aseară, Italia a anunțat un nou bilanț înfricoșător. Bilanțul total al deceselor în Italia se ridică la 11.591.

Potrivit unor noi estimări, în cazul în care calculele nu sunt greșite, s-ar putea ca pandemia să se încheie în perioada 5-16 mai. Astfel, în funcție de tendințele actuale, în fiecare regiune din Italia și în toate zonele afectate de virusul ucigaș, ziua zero ar putea apărea de la jumătatea primei săptămâni din luna mai până la finalul celei de-a doua săptămâni a lunii.

Spania, pe de altă parte, a depășit China la numărul de persoane infectate. Are în prezent peste 87.000 de cazuri. 12.300 sunt medici și asistente.

Germania raportează peste 4600 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, au anunțat autoritățile. De asemenea, au fost confirmate încă 128 de decese, ridicând bilanțul la 583. Conform Institutului Robert Koch, în ultimele 24 de ore, cazurile confirmate au crescut de la 57.298 la 61.914. Germania e una dintre puținele țări care are un număr mare de cazuri de coronavirus, dar o rată a mortalității redusă.

În Belgia, o adolescentă în vârstă de 12 ani a decedat din cauza infectării. Este un caz extrem de rar și pentru prima dată când este raportat decesul unui copil din cauza noului coronavirus în Belgia, unde 705 persoane au murit ca urmare a infectării. Centrul naţional de criză al guvernului belgian a anunţat 876 de noi cazuri de contaminare cu noul virus. În ultimele 24 de ore în Belgia şi-au pierdut viaţa încă 98 de persoane din cauza infectării. Peste 1700 de pacienți au fost externați, iar alți 1021 se află la terapie intensivă.

Două sute de mii de americani ar putea muri din cauza pandemiei de coronavirus! Este afirmaţia-şoc făcută de epidemiologul Anthony Fauci, directorul Institutului American pentru Boli Infecţioase.

Până acum au fost confirmate peste 140.000 de cazuri, însă vârful pandemiei ar urma să fie abia peste două săptămâni. Se spune că New Yorkul nu doarme niciodată, însă astăzi, unul dintre cele mai importante orașe ale lumii este într-un somn adânc. Pentru prima oară de la atentatele din 11 Septembrie, la New York pot fi văzute zeci de camioane frigorifice transformate în morgă.

La nivel mondial au fost raportate peste 785.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 35.000 de decese. 

Opinia ta contează. Comentează!