Promo-LEX: 750 de incidente la alegeri
Social 21 octombrie 2019, 18:18 | 1278

Observatorii Asociației Promo-LEX au înregistrat ieri aproximativ 750 de incidente. Cele mai multe țin de agitația electorală în ziua alegerilor, prezența persoanelor neautorizate în secțiile de votare, dar au fost și deficiențe ale sistemului informațional automatizat. Totuși, numărul unor astfel de cazuri a scăzut la acest scrutin față de precedentul, din februarie, au adăugat reprezentanții Promo-LEX.

Printre abaterile înregistrate de către observatorii Asociației Promo-LEX s-a numărat și coruperea alegătorilor.

Potrivit unui raport al organizației menționate, incidentele la vot i-au afectat cel mai mult pe alegători, apoi pe candidați, dar și pe funcționarii electorali. Votanții sunt și cei care au comis cele mai multe abateri. Ei sunt urmați de funcționarii electorali și de candidați. Totuși, numărul neregulilor la acest scrutin a scăzut față de precedentul, din luna februarie a acestui an, au adăugat reprezentanții Promo-LEX.

La capitolul numărarea în paralel a voturilor, nu se atestă o diferență semnificativă între rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală și de către cei aproape 800 de observatori ai Asociației Promo-LEX. Datele făcute publice de misiunea de observare Promo-LEX au o marjă de eroare de +/- 2,8 la sută, a mai spus Pavel Postica. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie