Polițiști în civil printre protestatari
Politic 9 iulie 2018, 14:30 | 4877

Poliţişti îmbrăcaţi în civil şi infiltraţi printre protestatari. Cel puţin o angajată a structurilor Ministerului de Interne, care NU era în uniformă, a fost observată printre manifestanţii adunaţi joia trecută în faţa Parlamentului. Aceeași tânără a fost surprinsă și alături de alesul PD Constantin Țuțu. Imaginile au fost publicate de portalul Omega. Ofiţerul de presă al IGP ne-a confirmat că se procedează şi în acest mod, cităm „pentru menținerea ordinii publice”.

Potrivit portalului Omega, în timpul protestului din fața Parlamentului, tânăra respectivă a fost surprinsă vorbind cu manifestanții și chiar a strigat lozinci împotriva poliției. Totodată, ea îi filma și fotografia pe cei mai activi participanți la acțiune. Acest lucru poate fi observat și dintr-o secvență filmată de postul nostru de televiziune.

Portalul menționat mai scrie că a aflat de la un ofițer de poliție că această tânără este Viorica Grosu, angajată a Inspectoratului General al Poliției. Ea mai este membră activă a Asociației Femeilor din Poliție. Aceeași persoană apare în poze alături de șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, dar și împreună cu deputatul PD Constantin Țuțu.

Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției ne-a confirmat că la proteste sunt mobilizați și angajați în civil. Ofițerul de presă a spus că instituția asigură ordinea publică la diverse întruniri atât cu polițiști în uniformă, cât și cu angajați ai Inspectoratului National de Investigații, din cadrul serviciilor operative.

Opinia ta contează. Comentează!