97 de femei de afaceri, susţinute cu bani
Social 16 ianuarie 2020, 17:23 | 1283

Aproape 100 de femei din Republica Moldova își vor putea dezvolta afacerile cu bani oferiți în cadrul unui program co-finanțat de Uniunea Europeană. Domeniile de activitate sunt variate. Unora le convine să facă pungi ecologice, altora - stupi și rame pentru albini sau articole din piele. Câștigătoarele celui de-al patrulea concurs al programului “Femei în Afaceri” au semnat astăzi contractele de finanțare nerambursabilă, în sumă totală de 12,3 milioane de lei.

Cristina Deliu a muncit în străinătate. Tânăra se gândea cu ce ar putea să se ocupe, dacă s-ar întoarce acasă și a decis să facă un analog eco al pungilor din plastic.

Cu 100 de mii de lei, primiți în cadrul programului “Femei în Afaceri”, Cristina Deliu își propune să facă o linie de producere a pungilor.

Marina Focșa are deja o întreprindere de producere a fagurilor și acum a decis să facă stupi și rame.

Și Ecaterina Nicov își gestionează afacerea împreună cu soțul ei. Familia a căutat multă vreme ce afacere să pornească și iată că acum un an a decis să facă articole din piele - portmonee și centuri.

Cu banii primiți în cadrul programului, soții vor să-și lărgească gama de producere.

De la lansarea programului “Femei în Afaceri”, la componenta de granturi mici au fost finanțate 379 de proiecte investiționale, în valoare de 51,43 de milioane de lei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie