Amânări în dosarele Manole
Social 8 octombrie 2018, 20:13 | 788

Amânare în procesul ce vizează decizia din 2016 a fostei judecătoare Domnica Manole privind obligarea Comisiei Electorale Centrale de a organiza un referendum de modificare a Constituției. Manole a solicitat ca ședința să aibă loc altă dată întrucât avocata sa se află în concediu medical. Instanța a acceptat demersul, însă nu a stabilit examinarea cauzei pentru data cerută de fosta judecătoare.

Pentru o altă dată a fost stabilită și ședința de la Curtea Supremă de Justiție în procesul în care Domnica Manole solicită anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost demisă din sistem. Instanța a luat această decizie întrucât un judecător se află în concediu. Asta după ce, în iunie, examinarea cauzei a fost amânată pentru luna octombrie.

Aceste acuzații au fost respinse anterior. Domnicăi Manole i-a fost deschis dosar penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Consiliul Superior al Magistraturii a permis ridicarea imunității magistratei. Hotărârea CSM a fost criticată de către reprezentanţii societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene şi a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!