După ce proprietara bisericii din Răzeni a pus lacăt la ușa lăcașului, preotul face slujbe în drum
Social 22 septembrie 2021, 20:20 | 963

Scandalul din jurul bisericii private din Răzeni nu se mai termină. După ce stăpâna lăcașului, Nina Cotorabai, a pus lacăt la ușă și la poartă, preotul, care este nepotul ei, a ajuns să facă slujbe în drum, sub cerul liber. Între timp, sătenii au dat femeia în judecată și cer acces în biserică.

ANDREI COTOROBAI, preot: "Văd că și anul acesta, "Nașterea Maicii Domnului", avem norocul ca să o sărbătorim la poartă...Am fost înștiințat că, săptămâna viitoare, se va înainta cererea în judecată și rămâne ca noi toți să ne rugăm ca bunul Dumnezeu să dea înțelepciune și nouă și judecătorilor, avocaților, dar și autorităților statului ca să analizeze această problemă obiectiv."

Primarul satului spune că a discutat cu proprietara bisericii, pentru a încerca să liniștească spiritele, dar fără rezultat.

ION CREȚU, primarul satului Răzeni, raionul Ialoveni: "Ea a spus că biserica, care este deschisă, aparține cetățenilor, dar părintele Andrei nu poate să se ducă acolo. Oamenii să vină cu alt preot și biserica este deschisă. În calitate de primar, pot doar să duc niște tratative omenești pentru a împăca două părți, dar lucrul acesta nu se întâmplă. Nu prea vor să se împace."

Conflictul dintre localnici și stăpâna lăcașului sfânt, Nina Cotorobai, a izbucnit acum câteva luni. Oamenii au luat-o la rost pe proprietara bisericii, pentru că a pus lacăt la ușă și nu permitea preotului să activeze, chiar dacă îi este nepot. Asta deși, spun oamenii, edificiul ar fi fost construit din ajutoarele sătenilor și ale celor din diasporă. Biserica a ajuns în proprietatea femeii, de la fratele ei. Atunci, ea spunea că ține lăcașul încuiat, pentru că ar fi dispărut o carte sfântă. Recent, femeia, fără a înștiința Consiliului Bisericesc, a trecut lăcașul sfânt de la Mitropolia Basarabiei - la Mitropolia Moldovei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie