Proiectele a 14 asociații obștești au fost finanțate de Uniunea Europeană
Social 22 septembrie 2020, 20:27 | 943

14 asociații obștești din Republica Moldova au primit finanțare din partea Uniunii Europene în cadrul programului ”Fii schimbarea: cetățeni implicați – comunități durabile!”. Astăzi, beneficiarilor le-au fost înmânate certificate de subvenție în suma totală de 380 de mii de euro. Cu acești bani, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și localnicii vor încerca să rezolve mai multe problemele, printre care aprovizionarea cu apă și canalizare, și gestionarea deșeurilor.

Nataliia Oleatovschi reprezintă organizația "Ecovisio" și zice că vrea să-i implice pe locuitorii din satul Râșcova, raionul Criuleni, și pe cei din patru sate vecine la soluționarea problemei deșeurilor.

Datorită unui alt grant oferit de Uniune Europeană va fi promovată eficiența energetică în raionul Călărași.

Cei 14 câștigători ai concursului au fost selectați din peste 100 de aspiranți.

Cele mai mici granturi au fost până la 10 mii de euro, urmate de granturile medii, până la 30 de mii de euro. Cele mai mari au fost de până la 50 de mii de euro.

Programul de granturi „Fii schimbarea: cetățeni implicați – comunități durabile!”" face parte din proiectul "Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie