Astfel, doi miniștri din Guvernul Filip vor fi înlocuiți. Este vorba despre ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Sănătății, Svetlana Cebotari, şi despre ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici.

Locul Svetlanei Cebotari va fi ocupat de Silvia Radu, cea care a fost împinsă anterior la interimatul șefiei primăriei Chișinău pe ușa din spate, dar a negat apartenența la PD. Totodată, la alegerile locale pentru primăria capitalei PD a promovat-o la greu pe Silvia Radu, care se poziționa drept candidat independent.

Conform declarației de avere pentru anul trecut, Silvia Radu are 24 de terenuri agricole, două extravilanuri și două grădini.

Silvia Radu mai deține o casă de locuit de 220 metri pătrați, două apartamente, de 138 și respectiv, 67 metri pătrați, și un spațiu comercial, de 41 metri pătrați.

Aceasta mai are trei vehicule, un Audi A8, un W Passat și un autocamion Ford Transit, precum și 100% de acțiuni din firma CIS Logistics LTD, cu adresa în Marea Britanie. Radu deține și cote părți în firmele Radu Agro SRL, Gate for Capital LTD și 80 de acțiuni în Banco Santander.

În locul lui Liviu Volconovici ministru va fi numit Nicolae Ciubuc, actualul șef al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Acesta a fost numit șef la AIPA în 2016, după ce din 2010 fusese șef-adjunct al instituției. Conform declarației cu privire la venituri și proprietate, deținând funcția de director adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc a încasat în 2015, din salariu, 111 mii de lei, iar alți 79 de mii a câștigat fiind reprezentant al statului în consiliul de administrație al SA „Franzeluța” și al Centrului pentru Standardizare și Experimentare a calității producției. Ciubuc a mai declarat o locuință de 108 m.p., un garaj, o construcție accesorie și un teren pentru construcții, toate obținute în 2014 și toate deținute prin comodat. În 2014 CNI a inițiat un control sub aspectul eventualei nedeclarări a veniturilor și proprietății de către Nicolae Ciubuc după ce presa a scris că acesta locuia într-un imobil de lux și conducea un automobil BMW, ambele bunuri fiind nedeclarate.