Image-Description
Dodon ambalează în formule diplomatice discuția cu Ambasadorul UE despre criza politică din R.Moldova
Politic 7 noiembrie 2019, 12:58 | 2298

După ce s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite, Dereck J. Hogan, președintele Igor Dodon a avut o întrevede și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

În depeșa publicată pe pagina sa de Facebook, Dodon evită însă să vorbească despre „riscul demiterii Guvernului”, scriind doar că l-a informat pe Peter Michalko „despre evoluția situației politice interne din țara noastră”. Dodon adaugă că a făcut „un schimb de opinii privind necesitatea menținerii proceselor politice în cadrul normelor juridice, în conformitate cu principiile europene ale unui stat de drept”.

În cadrul întrevederii pe care avut-o tot astăzi, 7 noiembrie, cu ambasadorul american Dereck J. Hogan, Igor Dodon a vorbit despre „riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului Republicii Moldova”, subliniind că administrația prezidențială optează pentru „menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”.

Amintim că, aseară, ambasadorii SUA și UE, Dereck Hogan și Peter Michalko, au fost surprinși ieșind din clădirea Guvernului, după o întrevedere neplanificată ce ar fi avut-o cu premierul Maia Sandu.

Invitat în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Igor Dodon, a declarat că proiectul de modificare a Legii Procuraturii, prin asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, „nu poate fi susținut” și că, dacă premierul nu-și retrage inițiativa, atunci există „șanse mari” ca Guvernul să cadă.

De cealaltă parte, premierul Maia Sandu a subliniat că nu intenționează să renunțe la inițiativa care i-ar permite ei să nominalizeze doi candidați la funcția de procuror general și nici nu va răspunde cererii de demitere a ministrei Justiției, Olesea Stamate.

Opinia ta contează. Comentează!