Mersul spre Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Chișinău este, pentru unii elevi, o adevărată faptă eroică
Social 9 septembrie 2020, 18:56 | 2408

Mersul spre Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Chișinău este, pentru unii elevi, o adevărată faptă eroică. Trotuarele de pe marginea străzilor, care duc spre instituție, sunt stricate sau lipsesc total. Copii sunt nevoiți să se strecoare printre mașini pentru a ajunge la școală. ”Pericolul e foarte mare”, spun părinții îngrijorați.

Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" se află la intersecția străzilor Poştei și Doina, din sectorul Râșcani. Pe ambele drumuri, trotuarele sunt într-o stare deplorabilă.

Oamenii spun că pe aceste străzi circulă foarte multe mașini...

Cu aceiași problemă se confruntă și părinții care-și plimbă copiii în cărucior.

Directorul Liceului "Alexandru Ioan Cuza" spune că această problemă este una veche și a sesizat Pretura Râșcani în mai multe rânduri.

TATIANA NAGNIBEDA-TVERDOHLEB, Directorul Liceului Teoretic "Alexandru Ioan Cuza": "La pretura sectorului Râșcani de trei ori am făcut demers pentru restabilirea actualului și la strada Doina chiar este absent porțiunea de trotuar.Însă cu părere de rău nu s-a soluționat."

Vicepretorul sectorului Râșcani nu știe când vor fi construite trotuarele, dar speră că acest lucru se va face în timpul apropiat.

OLEG SUSLOV, vicepretor al sectorului Râșcani: "În legătură cu faptul că în acest an a fost o situație grea cu finanțarea, deoarece au fost cheltuiți bani pentru combaterea Coronavirusului, toate tenderele au fost, din păcate, întrerupte.Sperăm că în următoarea lună vor fi deblocate tenderele și va începe treptat repararea străzilor și, în primul rând, a celor din preajma liceelor."

La Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" învață 1.165 de elevi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie