Doi oameni au murit luați de puhoaie în sud-estul Spaniei
Externe 13 septembrie 2019, 20:03 | 958

Doi oameni au murit luați de puhoaie în sud-estul Spaniei, unde ploile torențiale au făcut prăpăd. Au căzut pe alocuri chiar și 350 de litri de apă pe metru pătrat, în timp ce rafalele de vânt au atins 100 de kilometri pe oră. Regiunea rămâne sub cod roșu de vreme rea și a fost emisă o alertă de călătorie.

Urgia s-a dezlănțuit peste orașele Valencia, Almeria, Alicante și Murcia. Vijelia a venit însoțită de ploi torențiale, grindină și vânt puternic și a provocat inundații devastatoare.

În Valencia, în doar câteva minute, zeci de străzi au fost acoperite de ape. Mașinile au fost luate pe sus de viitură și purtate kilometri. Doi bătrâni de 70 de ani și-au pierdut viața, întrucât nu au mai reușit să iasă din automobilul în care se aflau și care a fost acoperit de puhoaie. Apa a pătruns în locuințe, dar și în câteva școli și spitale. Zeci de persoane au fost evacuate.

În mai multe regiuni a fost depășit recordul în privința precipitațiilor, întrucât au căzut 350 de litri de apă pe metru pătrat, cea mai mare cantitate de precipitaţii din 1917, spun specialiștii. Pericolul nu a trecut, un cod roșu de furtuni şi intensificări ale vântului este încă valabil în sud-estul țării. 

Opinia ta contează. Comentează!