Tarifele pentru gazele naturale în cazul populației ar putea să scadă cu până la 7-10 la sută
Social 8 septembrie 2020, 19:46 | 1467

Tariful pentru gaz, achitat de consumatorii finali, ar putea scădea în următoarele luni cu până la 7-10 procente. Despre aceasta a anunțat astăzi președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban. El a precizat că tariful s-ar putea diminua datorită scăderii prețului de achiziție de la Gazprom. Totuși, Ceban nu a putut să spună când anume vor scădea tarifele.

Vadim Ceban a declarat în cadrul unei conferințe de presă că tariful pe care îl va achita Republica Moldova în anul 2020 pentru gazul natural livrat de Gazprom va fi cu aproximativ 30 de dolari mai mic decât cel prognozat. Chiar și așa, Ceban a subliniat că reducerea tarifului pentru populație nu va depăși 7-10 procente.

VADIM CEBAN, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz: "Nu, nu va fi de proporții mari. Eu cred că în interval de 7-10%. Sunt devieri care nu ne permit să mergem cu majorări. Eu înțeleg că toți vor 20-25%, dar nu e posibil pentru că noi am majorat tariful pentru transport anul trecut. Nu noi... Așa-s circumstanțele... Volumele au fost reduse. În plus, sunt devierile financiare care urmează să fie recuperate."

Directorul Moldovagaz nu a putut spune exact când ar putea să scadă tarifele pentru consumatorii finali. Potrivit lui, potențiala ieftinire a gazelor trebuie să fie mai întâi examinată de consiliul de administrație al Moldovagaz, iar apoi calculele să fie transmise către ANRE, care se va întruni și va lua o decizie. Anterior, președintele Igor Dodon afirmase că tarifele la gaz pentru consumatorii finali vor scădea de la 1 octombrie cu cel puțin 10 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!