Jurnalistul postului de televiziune de la Moscova a întrebat-o pe Zinaida Greceanâi de ce adversarii politici ai socialiștilor spun că deputaţii PSRM au venit să coordoneze formarea unei coaliţii de guvernare. Greceanâi a răspuns la întrebare făcând referire la Blocul ACUM Platforma DA și PAS...

În acelaşi interviu, Greceanâi a lăsat să se înţeleagă că Partidul Socialiştilor ar putea forma o coaliţie nu doar cu Blocul ACUM.

Totodată, Greceanâi a reiterat că Partidul Socialiştilor trebuie să-şi adjudece funcţia de preşedinte al Parlamentului, dar a insistat şi asupra unor iniţiative despre care liderii Blocului ACUM au declarat că nu fac parte din pachetul de dezoligarhizare a ţării şi nici nu ar trebui să fie discutate.

Şi asta nu e tot. Greceanâi spune că PSRM şi Igor Dodon vor insista să controleze o serie de instituţii de stat.

Zinaida Greceanâi a mai fost întrebată de jurnalistul rus dacă nu cumva este posibilă o alianţă între Blocul ACUM şi Partidul Democrat. Șefa fracțiunii parlamentare a PSRM a răspuns că Blocul ACUM a respins vehement o astfel de posibilitate, aşa că opoziţia proeuropeană nu ar avea încotro şi ar trebui să se înţeleagă cu socialiştii. În replică, reprezentantul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS Sergiu Litvinenco spune că...

Sergiu Litvinenco a mai declarat că Blocul ACUM aşteaptă să vadă şi alte iniţiative din partea PSRM care s-ar plia conceptului de dezoligarhizare.