Procurorii cer șase ani și opt, pentru șoferul care a provocat cumplitul accident de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Justiţie 31 iulie 2020, 20:08 | 2059

Șase ani și opt luni. Atât cer procurorii pentru șoferul care a provocat, în mai, cumplitul accident de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, soldat cu doi morți. Pedeapsa a fost redusă cu o treime, după ce conducătorul auto și-a recunoscut vina.

Ședința care a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, procurorii au solicitat o pedeapsă mai redusă decât se vorbea inițial, pentru infracțiunea care prevede până la zece ani de pușcărie. Mai mult, el va rămâne pe viață fără permis de conducere. Totodată, au fost anunțate și sumele prejudiciului material pentru părțile vătămate, cea mai mare fiind de jumătate de milion de lei, cerută de văduva taximetristului deceda, care are în îngrijire doi copii. De cealaltă partea, inculpatul și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate și a cerut să fie lăsat în libertate pentru a putea restitui prejudiciile. Potrivit judecătorilor, sentința va fi pronunțată pe 11 august. Amintim că acidentul fatal s-a produs în noaptea de 16 spre 17 mai, la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Inculpatul a trecut la roșu și a lovit din viteză un taxi, după care a fost proiectat într-o altă mașină, care staționa regulamentar.Taximetristul și pasagerul său au murit, iar alți trei oameni au suferit traumatisme. 

VALENTINA CIOBANU, procuro: Solicit a-l recunoaște culpabil pe Tcaciuc Vitalie de comiterea infracțiunii prevăzută de articolul 264 alin. 5 a Codului Penal în conformitate cu articolul 34 prim al Codului de Procedură Penală să-i fie aplicată pedeapsa de șase ani și opt luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip deschis cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Dat fiind faptul cum ați auzit procedura a fost una simplificată în baza articolului 64 prim presupune o reducere de pedeapsă. Adică o treime din limitele pedepsei. În cazul de față, limitele pedepsei de la șase la zece ani. Din zece ani scădem o treime, se primește șase ani și opt luni de închisoare.

ION TCACIUC, inculpatul: Nu aș fi vrut ca această zi să fie în viața mea. Este un coșmar pentru mine. Nu am făcut-o intenționat. Regret foarte mult. Ce ține de cursă, eu nu am participat niciodată într-o cursă, nici în acea zi și niciodată. Îndrăznesc să cer să fiu lăsat în libertate să pot repara prejudiciile materiale a părților vătămate. 

Opinia ta contează. Comentează!