Mai mulți voluntari duc prânzuri calde bătrânilor care nu au nici măcar pâine
Social 31 martie 2020, 20:21 | 2040

Când te plictisești acasă, aruncă-ți gândul la cei care, la fel, stau în carantină, dar nu au pe cineva să le aducă o bucată de pâine. Așa procedează voluntarii, care de câteva ori pe săptămână merg la bătrânii solitari. Tinerii le duc acasă strictul necesar - mâncare, apă și cuvinte bune.

Mulți bătrâni din Chișinău stau închiși în casă. Unii nu au mai vorbit cu cineva de zile întregi. Suferă de sărăcie, de bătrânețe, de neputință. Unii mai mănâncă astăzi datorită cantinei sociale și voluntarilor, care pe timp de pandemie merg să le ducă un prânz cald, pentru a le încălzi inimile.

E ora prânzului în cantina socială a Fundației Regina Pacis se pregătesc cele mai așteptate prânzuri...

Mai mulți voluntari și-au pus mănușile pe mâni, și-au luat masca și dezinfectantul și au pornit pe la casele celor, care nici măcar nu pot ieși acum din casă. Ei nu sunt oameni ai străzii, ci medici, învățători sau educatori... Rămași acum bătrâni și singuri, fără prânzul cald de la cantină nu ar putea trăi...

În aceste zile de pandemie, bătrânii noștri ar putea fi cei mai afectați de noul coronavirus, iar acțiunile caritabile, de voluntariat, sunt necesare sub orice formă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie