Președintele fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Vasile Grădinaru, afirmă că vânzătorii din trecerea subterană din centrul capitalei ar ști deja ce companie va fi declarată câștigătoarea licitației pentru reparația acesteia și care va fi suma investită.

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău a fost și președintele Asociației „Subterane Centru”, care a adus o serie de acuzații la adresa autorităților locale.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a efectuat săptămâna trecută o vizită la trecerea subterană de la intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în urma căreia a anunțat că obiectivul este unul dintre cele cinci pasaje ce vor fi reparate în acest an. Ceban a mai declarat că lucrările vor include reconstrucția scărilor, pereților, sistemului de iluminat și a rețelelor inginerești, precum și amenajarea unor rampe de acces. Totodată, potrivit primarului Chișinăului, „cheltuielile pentru renovarea trecerii subterane sunt estimate la un milion de euro” și că „municipalitatea își propune ca reabilitarea celor cinci pasaje să se facă în baza parteneriatului public-privat”.