Mai mulți oameni cu nevoi speciale și vârstnici sunt ajutați în cadrul unui proiect finanțat de UE
Social 27 octombrie 2020, 20:02 | 890

Mai mulți oameni cu nevoi speciale și vârstnici din orașul Edineț sunt ajutați în cadrul unui proiect finanțat de UE. Nevoiașii primesc mâncare caldă acasă, pot beneficia de tunsoare gratuită și haine curate. Inițiativa aparține unei asociații obștești din localitate. Membrii acesteia au decis să inițieze proiectul, pentru a-i putea ajuta pe cei amărâți în special pe timp de pandemie.

Maria Neamțu nu vede absolut deloc. Prin casă, se descurcă singură așa cum poate.

Se bucură că că primește mâncare și această bătrână de 87 de ani.

Zinaida Osadciuc are două fiice și un fiu. Vova locuiește împreună cu părinții. El are sindromul Down. Atunci când mama lui a aflat că este diferit de alți copii, a fost sfătuită să se dezică de el.

Pe lângă mâncarea caldă primită acasă, cei nevoiași au posibilitate să se tundă gratuit și să dea hainele și cuverturile la spălat asociației.

ALINA REȘETNICOV, președinta Asociației Obștești AREAP: "Proiectul Edinest - oferim grijă cu finanțare de la Delegația Uniunii Europene acordat de People in Need din Republica Moldova. A fost gândit acum, pe timp de pandemie COVID-19, ca să fim un proiect de suport pentru bătrâni și pentru persoanele cu dizabilități din municipiu. Proiectul o să dureze 12 luni. E un proiect cu bugetul de 30 de mii de euro."

Inițiativa face parte din proiectul „Parteneriatul estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19.

CONSTANTIN COJOCARU, primarul orașului Edineț: "Serviciile sociale în perioada de COVID sunt destul de prioritare. Încercăm, acolo unde putem, să venim cu soluții, temporar taxi-ul social al primăriei, poate o persoană - două acolo unde este nevoie."

Deocamdată, mâncarea este transportată cu mașina primăriei, dar în curând asociația obștească „AREAP” urmează să primească o mașină de la Soros Moldova, procurată din fonduri europene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie