Căldura în apartamentele din Chișinău întârzie
Social 26 octombrie 2021, 15:41 | 4373

Sezonul de încălzire în apartamente se amână. Deși consumatorii din Chișinău urmau să fie conectați la căldură încă la sfârșitul săptămânii trecute, majoritatea locuitorilor capitalei îngheață în continuare în case. Până acum doar o treime au fost conectați la agentul termic. Asta în timp ce, noaptea, minimele termice au ajuns la minus trei grade. Potrivit autorităților municipale, căldura întârzie deoarece Termoelectrica nu poate face față cerințelor după ce a trecut de la gaz la păcură. De cealaltă parte, instituția susține că locatarii blocurilor pot fi conectați la solicitare.

Deficitul de gaze lasă locuitorii capitalei fără căldură în apartamente. La patru zile de la anunțul municipalității de începere a sezonului termic, locuitorii încă mai stau cu caloriferele reci. Într-o situație complicată s-au pomenit, în special, familiile cu copii mici.

O altă femeie susține că, pe lângă faptul că în robinetul din casă de trei luni nu mai curge apă caldă, acum se simte nevoită să se îmbrace mai gros, ca să facă față temperaturilor scăzute din apartament.

Pe alții însă, nici hainele mai groase nu îi salvează.

Pentru pensionari, amânarea conectării căldurii este și motiv de bucurie - facturile mai mici. Ei se tem că nu vor putea face față unui eventual val de scumpiri după majorarea tarifelor. Municipalitatea susține că Termoelectrica nu are suficiente resurse pentru a asigura conectarea la agentul termic a tuturor blocurilor. Contactați pentru o reacție, responsabilii pe comunicare de la Termoelectrica au invocat un comunicat în care explică situația. Potrivit instituției, până acum puțin peste o mie de clădiri din totalul de 4400, au fost conectate la sistemul centralizat de termoficare. Întreprinderea precizează că, în prezent, utilizează păcură în locul gazului natural, iar la încălzire sunt conectați toți consumatorii care au făcut demersurile corespunzătoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie