În dimineața zilei, mai mulți șoferi de microbuz și-au sistat activitatea
Social 24 februarie 2020, 20:17 | 1151

Procurorii ar putea investiga activitatea firmelor de transport public, care si-au sistat astazi, partial, activitatea in Chisinau. Mai mult, Primaria anunta ca cei, care nu au iesit la linie, ar putea ramane fara contracte de activitate. In acelasi timp, transportatorii insista pe majorarea tarifului si nu renunta la actiuni similare. Locuitorii orasului au reactionat diferit la protestul matinal al soferilor de microbuz, care nu au iesit la munca.

La ședința operativă a serviciilor Primăriei, Ion Ceban a cerut procuraturii să investigheze activitatea firmelor de transport și rezilierea contractelor cu firmele, care au și-au sistat temporar activitatea. Potrivit primarului, manifestația de protest este doar o tentativă de a pune presiune pe municipalitate.

A reacționat și prim-ministrul Ion Chcu. ”Nu mai au ce căuta în Chișinău”, a declarat el, referindu-se la microbuzele de linie.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa spune că protestele vor continua, dar chișinăuienii vor fi informați din timp. Acesta susține în continuare că prețul de trei lei pentru o călătorie poate fi păstrat cu o singură condiție, dacă firmele vor fi subvenționate din buget. Potrivit lor, tariful real este de 9,81 lei. Prețul de trei lei pentru o călătorie cu microbuzul a fost stabilit în 2006, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie