După o perioadă rece și ploioasă, mercurul din termometre a trecut astăzi de 30 de grade
Social 24 iunie 2021, 19:54 | 548

Vara își intră, în sfârșit, în drepturi. După o perioadă rece și ploioasă, mercurul din termometre a trecut astăzi de 30 de grade. Cald va fi și mâine în întreaga țară.

Mâine va fi chiar mai cald decât astăzi. Meteorologii prognozează că mercurul din termometre va trece de 33 de grade la umbră. Prin urmare, meteorologii mențin codul galben de caniculă, emis astăzi. Un pic mai răcoare va fi abia duminică, atunci când vom avea în termometre între 23 și 28 de grade. Până atunci, oamenii profită de vremea frumoasă și însorită. Astăzi, bunăoară, canicula i-a făcut pe mulți locuitori ai capitalei să meargă la plajă sau la scăldat. Cum a arătat astăzi plaja lacului "La Izvor" din Chișinău, vedeți în reportajul ce urmează.

Alții au ales doar să se bronzeze.

Pe alții i-a cam doborât... nu doar arșița, dar și alcoolul.

Salvatorii și medicii îndeamnă oamenii să fie prudenți atunci când merg la scăldat, iar consumul de alcool în perioadă caniculară este extrem de periculos.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și a râurilor din țară."

VERONICA VÎZDOAGĂ, medic dermatolog: "Este bine să ne protejăm prin purtarea hainelor de bumbac, de culori deschise. Să avem pe cap o pălărie. Nu uitați de ochelari. La maxim protejați-vă cu creme de protecție solară, după fiecare ieșire din bazinele acvatice."

Nerespectarea condițiilor de expunere la soare, poate avea consecințe grave.

VERONICA VÎZDOAGĂ, medic dermatolog: "Este un risc foarte mare de apariție a arsurilor solare, care, de fapt, predispun la apariția cancerului de piele și la apariția unor consecințe destul de grave, precum deshidratarea totală a organismului, chiar și apariția unei insolații...Perioada cea mai perfectă pentru bronz este până la ora 11 și după ora 15. Dar, oricum, și în aceste ore este important să ne protejăm cu o cremă de protecție solară, deoarece evităm efectul negativ al razelor ultraviolete asupra pielii."

Meteorologii au instituit pentru astăzi și mâine cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie