Achiziții netransparente la Orhei
Politic 1 noiembrie 2018, 20:48 | 3448

Administrația publică a orașului Orhei îngrădește accesul societății civile la procesul de cheltuire a banilor publici. Este una dintre concluziile trase de către experții IDIS „Viitorul”. Într-un raport privind monitorizarea achizițiilor publice în Orhei se arată că ”lipsa transparenței reprezintă indicatori de risc de corupție” și acestea trebuie investigate de către instituțiile de supraveghere și control. Reprezentanții primarului de Orhei, Ilan Șor, au refuzat să comenteze raportul de monitorizare.

Potrivit experților de la IDIS Viitorul, primăria municipiului Orhei desfășoară anual, în calitate de autoritate contractată, proceduri de achiziție în valoare de zeci de milioane de lei. De la începutul anului curent, valoarea totală a acestor contracte este de peste 15 milioane 600 de mii de lei.

Despre lipsa transparenții în administrația publică de la Orhei a vorbit și Vadim Țurcan, expert în achiziții publice.

Pentru a obține o reacție, am sunat-o pe Alina Șargu, purtătorul de cuvânt al primarului de Orhei, Ilan Șor.

Raportul IDIS Viitorul a fost realizat în cadrul proiectului „Promovarea dezvoltării locale durabile prin utilizarea transparentă a banilor publici", finanțat de Uniunea Europeană prin programul „Facilitarea acțiunilor regionale a societății civile din vecinătate”, gestionat de Asociaţia de Politici pentru o Societate Deschisă și sprijinit de Ambasada Olandei în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!