În cadrul campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” vorbim despre sprijinirea, pe diferite căi, a oamenilor ajunși la nevoie
Social 25 noiembrie 2022, 20:36 | 453

Peste 170 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au nevoie de îngrijire specială. Acești oameni știu cât e de greu să te încadrezi în societate, dacă ai probleme grave de sănătate. Mai bine ca alții știu despre suferințele, nevoile și situațiile mai multor categorii de persoane vulnerabile, aflate în dificultate, reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, în al căror vizor se află cetățenii respectivi. În cadrul ediției de astăzi a campaniei „Cunoaște ONG-ul tău” vorbim despre sprijinirea, pe diferite căi, a oamenilor ajunși la nevoie, dar și încadrarea acestora în societate. Urmează un reportaj semnat de Ana Neamțu.

Asociația ”Motivație” este organizația, care a dezvoltat un program de asistență pentru persoanele cu dizabilități.

LUDMILA IACHIM director „Motivație”: "Trebuie să înțeleagă ei pentru ei ce pot să facă cel mai bine și să dezvolte acele abilități."

Organizația ”Hospice Angelus” este principalul furnizor de îngrijiri paliative din Republica Moldova.

NATALIA CARAFIZI director „Hospice Angelus”: "Noi suntem singura organizație de acest gen care a reușit să dezvolte și serviciu de îngrijire paliativă la domiciliu și serviciu de tip staționar."

RODICA COSTIN manager Centrul „Casa Angelus”: "Fiecare copil are specificul lui de a comunica cu noi."

În acest mic birou, echipa Low Vision primește sute de pacienți cu deficiență gravă de vedere.

VALENTINA SURUCEANU specialist „Low Vision”: "S-a generat idea de a crea o asociație obștească, pentru ca persoanele să aibă acces facil atât la servicii medicale cât și sociale."

Iar experții de la „Inițiativa Pozitivă” îi ajută pe oamenii dependenți de droguri și alcool să renunțe la aceste vicii.

RUSLAN POVERGA director „Inițiativa Pozitivă”: "Scopul activității noastre este ca oamenii, chiar și cei din grupul de risc, care au nevoie de anumite servicii, să aibă acces la ele."

Detalii - sâmbătă de la ora 19:00, la Jurnalul Săptămânii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie