Fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de părere că această problemă ar fi fost creată artificial de către cei de la Tiraspol.

Fostul reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu, afirmă în context că oficialii de la Chișinău așa și nu au înțeles până acum că reprezentanții Tiraspolului sunt iresponsabili.

Am încercat să obținem o replică de la viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic, însă ea nu ne-a răspuns la apelurile repetate. Reprezentantul Serviciului de presă al Biroului reintegrare, Ivan Țurcan, ne-a sugerat să facem o solicitare oficială, la care până la această oră nu am primit un răspuns. Astăzi, Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a făcut un apel, prin care a solicitat Tiraspolului să ia măsuri imediate în vederea deblocării activității observatorilor militari și a eliminării necondiționate a barierelor instalate neautorizat și abuziv, cu informarea în termeni restrânși a conducătorilor delegațiilor în Comisia Unificată de Control și a reprezentanților Ucrainei și ai OSCE în Comisie. Tot azi, reprezentanții OSCE au adus la cunoștință răspunsul organizației în care este reflectată și necesitatea de a consulta poziția Organizației Mondiale a Sănătății în măsurile de limitare a pandemiei și identificarea altor situații în termen cât mai scurt. Aceștia au menționat că vor purta discuții cu Tiraspolul. S-a convenit, în regim de lucru, să continue schimbul de informații și date pe subiectele monitorizate.