Amintim că inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model „Vaz", la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat.

De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a ligamentului degetului. Din imaginile video postate pe o rețea de socializare se vede că pentru a-l face să desclesteze dinții, șoferul a fost lovit și stropit cu gaze lacrimogene.

În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală pentru ameninţare sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească.

Bărbatul riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la doi ani.