Image-Description
Ultimele cazuri de COVID-19 de import au fost aduse de moldovenii care s-au odihnit în Turcia și Ucraina
Social 10 august 2020, 16:42 | 2654

Până astăzi în RM au fost confirmate 27.660 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri de import din ultimele zile sunt din Turcia și Ucraina, aduse de moldovenii care au fost la odihnă.

Până astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 27.660, dintre care 70 % sunt cazuri tratate, a anunțat Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe. MSMPS a specificat că în ultima săptămână numărul cazurilor a crescut cu 1,3%, iar numărul celor vindecați a scăzut cu 22%. Cele mai multe cazuri de import a noului coronavirus din ultimele zile au fost aduse din Turcia -10 cazuri și Ucraina la fel 10 cazuri, de către moldovenii care au mers la mare. Din acest motiv MSMPS vine cu un apel către cetățeni să se abțină de la călătorii în această perioadă.

Săptămâna trecută s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare, la fel s-au efectuat și cele mai multe teste, conform datelor prezentate de către minister.

Din numărul celor infectați 3.531 sunt din rândul lucrătorilor medicali, 1.532 sunt copii iar 229 sunt femei însărcinate. La momentul actual 442 de persoane sunt în stare gravă din cauza infecției.

Alte trei persoane au decedat de Covid-19 în ultimele 24 de ore, numărul total a ajuns la 848.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie