Lovită mortal de un automobil
Social 29 octombrie 2018, 14:20 | 1641

Un cuplu a fost spulberat aseară de o mașină pe traseul Chișinău - Hâncești, la intrarea în oraşul Ialoveni. În consecință, o femeie de 37 de ani din satul Bardar a murit pe loc. Mai multe informații aflați în cele ce urmează.

Potrivit poliției, automobilul implicat în accident era condus de un tânăr de 22 de ani. Acesta a acroșat doi pietoni. Este vorba despre o femeie în vârstă de 37 de ani și un bărbat de 27 de ani. În urma loviturii puternice, femeia a fost aruncată peste un parapet metalic și din cauza traumatismelor suferite, a decedat pe loc. Cel de-al doilea pieton nu a avut de suferit. Poliția a deschis un proces penal. Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă până la șapte ani de închisoare.

Datele Inspectoratului Național de Patrulare arată că, în doar două zile de odihnă, s-au produs 19 accidente rutiere grave, în urma cărora au murit patru oameni, iar 19 au fost răniți. Totodată, în aceeași perioadă, au fost înregistrați peste 1.300 de şoferi care au încălcat regulile de circulație. 660 dintre aceștia circulau cu viteză excesivă, iar 36 au urcat băuți la volan.

Peste 20 de hectare de vegetație din apropierea Cimitirului „Sfântul Lazăr” au fost distruse de foc. Alte 25 de hectare de iarbă uscată au fost afectate în localitatea Dobrogea din municipiul Chișinău. Și nu au fost singurele incendii de vegetație care s-au produs în ultimele 24 de ore. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au mai lichidat aproximativ 40 de astfel de focare în diferite raioane ale republicii, printre care Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Fălești, Vulcănești și Ceadâr - Lunga, dar și în municipiul Bălți. În total, focul a distrus în jur de 120 de hectare de teren. Pompierii atenționează populația să nu dea foc vegetației uscate. În condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu repeziciune, afectând spații extinse.

Opinia ta contează. Comentează!