Vitalie Tataru, care l-ar fi împușcat mortal un tânăr din satul Elizaveta, a fost eliberat astă noapte
Social 22 iulie 2021, 17:18 | 1464

Carabinierul care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr din satul Elizaveta, în ianuarie 2020, a fost eliberat la miez de noapte din pușcărie. Vitalie Tataru a fost scos cu un microbuz din Penitenciarul nr.11 Bălți la ora 23.55, ne-a informat Serviciul de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Potrivit sursei, a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare de arest preventiv. Nici Procuratura Generală, nici cea din Bălți nu au comentat, deocamdată.

LILIA GUȚAN, purtător de cuvânt al ANP: "Dumnealui a fost eliberat în baza articolului 310, aliniat 3 cod de executare, care stipulează că prevenitul este eliberat în ziua și la ora expirării termenului de deținere sub arest preventiv. -De ce a fost nevoie ca să fie însoțit de atât de mulți polițiști, pentru că am văzut un video în care erau câteva mașini? -Asta nu pot să vă spun. Nu cunosc."

Vitalie Tataru se află acum în libertate. L-am sunat pe procurorul din Bălți, unde s-a aflat dosarul, pentru a ne explica eliberarea unei persoane învinuite de omor. Procurorul Ion Covalciuc ne-a spus să așteptăm un comunicat al Procuraturii Generale.

ION COVALCIUC, procuror: "Noi o să dăm toată informația după masa, prin Serviciul de presă."

Acum trei zile, Procuratura Generală anunța că a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii proceduri de disciplinare în privința a opt judecători, care au examinat dosarul de învinuire a carabinierului Vitalie Tataru. Asta în contextul în care au fost admise erori procedurale atât de către judecătorii implicați în examinarea judiciară a cauzei, cât și de către procurori. Sesizările au fost recepționate de CSM și sunt repartizare către inspecția judecătorească. Tragedia s-a produs pe 13 ianuarie 2020. Un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură. Între timp, perioada de menținere a inculpatului în stare de arest a expirat și Vitalie Tataru a ieșit din pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie