Audierea lui Jizdan, respinsă
Politic 31 mai 2018, 15:30 | 2293

Deputații guvernării continuă să respingă propunerile opoziției ce vizează audieri pe subiecte de interes public. Printre acestea s-a numărat chemarea în plenul Parlamentului a ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în legătură cu gestionarea cazului bărbatului de 30 de ani, decedat după ce a fost bătut de mai mulți luptători K-1.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne a declarat că nimic nu se tăinuiește. O altă propunere a fracțiunii PLDM a vizat audierea președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, privind implementarea strategiei naționale de integritate și anticorupție pentru anii 2017-2020, ce prevede revizuirea legislației în vederea stabilirii răspunderii proporționale și echitabile privind încălcarea regulilor de finanțare a partidelor și a campaniilor electorale.

Și această inițiativă a fost respinsă, iar șefa CEC nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție. Menționăm că în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, în fruntea administraţiei publice locale a ajuns vicepreşedinta „Partidului Şor”, Marina Tauber. Alegerea ei a fost contestată. Numele acesteia se regăseşte în raportul Kroll privind investigarea fraudei din sistemul bancar al Republicii Moldova, însă Tauber se declară nevinovată. O a treia inițiativă, de această dată a Partidului Liberal, a ținut de audierea directorului general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, în legătură cu scumpirea record a carburanților. Dar și această propunere nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi introdusă pe agenda parlamentară, fiind respinsă de guvernare. 

Opinia ta contează. Comentează!