Incendii devastatoare în Grecia
Externe 24 iulie 2018, 16:00 | 3200

Flăcările au pus stăpânire pe unele localități din Grecia. Cel puţin 80 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile capitalei Atena, iar alți peste o sută au fost răniți. În acţiunile de stingere a focului sunt implicați sute de pompieri. Autoritățile de la Chișinău anunță că, până în prezent, niciun cetățean al Republicii Moldova nu a avut de suferit în urma grozăviei din statul elen.

Focul a înaintat cu o repeziciune înfricoşătoare, fiind alimentat de vântul care bătea cu aproape o sută de kilometri pe oră.

Sute de pompieri sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie care au cuprins zone întinse la vest şi est de Atena. Potrivit Crucii Roșii, 26 de cadavre au fost găsite în curtea unei vile din satul Mati, în apropierea oraşului-port Rafina, care este în centrul dezastrului. Oamenii care au scăpat din flăcări descriu cu groază momentele prin care au trecut.

Și traficul aerian din zonă a fost perturbat după ce un nor de fum s-a ridicat asupra Atenei. Astfel, din cauza vizibilității reduse, mai multe zboruri au fost redirecționate. Autoritățile afirmă că acestea sunt cele mai grave incendii care afectează Republica Elenă în ultimii 10 ani. Ministerul de Externe al Republicii Moldova anunță că până în prezent nu a fost identificat niciun moldovean, care să fi avut de suferit în urma incendiilor din Grecia. Totodată, ambasadorul Republicii Moldova în Grecia, Anatol Vangheli, susține că la secția consulară au fost înregistrate șapte solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis. Ministerul de Externe reaminteşte că moldovenii aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al ambasadei, +30 699 793 9458, sau pe contul de Facebook al misiunii.

Opinia ta contează. Comentează!