”Hanul” din Kemerovo a demisionat
Externe 2 aprilie 2018, 13:22 | 3233

Guvernatorul regiunii Kemerovo a plecat din funcție. Aman Tuleev a luat această decizie în urma protestelor masive din Rusia, în care oamenii i-au cerut să plece de la conducere. El este acuzat de lipsă de acțiune în tragedia de la centrul comercial din orașul Kemerovo, soldată cu o mulțime de victime, majoritatea copii.

Aflat la conducerea regiunii Kemerovo de mai bine de 20 de ani, Aman Tuleev, supranumit de către localnici ”han”, pentru faptul că nimeni şi nimic nu-l putea da jos, și-a prezentat demisia președintelui Vladimir Putin. Se întâmplă la o săptămână după incendiul devastator dintr-un centru comercial din oraş, tragedie care a declanșat un val de proteste în toată Rusia. Oamenii acuză autoritățile de lipsa de acțiune și tăinuirea informațiilor privind numărul real al victimelor, care ar fi cu mult mai mare decât 64, prezentat de oficialii ruși.

În ziua incendiului devastator de la centrul comercial din Kemerovo, Tuleev nu a ieşit să vorbească în faţa oamenilor revoltați. A preferat să dea prioritate întrevederii cu Putin, căruia i-a spus că cei care au ieșit la miting după incendiu sunt niște... profitori.

Amintim că în urma incendiului din Kemerovo, Tuleev a eliberat din funcție mai multe persoane. Printre ei - viceguvernatorul regiunii și șeful departamentului politică internă. Între timp, ancheta privind tragedia de la mall, este în plină desfășurare. Cinci oameni au fost arestați în acest caz, inclusiv paznicul centrului comercial, acuzat că a oprit alarma de incendiu. Acesta din urmă susține că sistemul de alarmă era deja defect în acel moment. Mall-ul funcţiona fără autorizaţia pompierilor, care nu au mai verificat clădirea din... 2012. Localnicii acuză și salvatorii, că aceștia nu erau echipați în momentul incendiului și că nu au acționat, în timp ce o mulțime de oameni, blocați în sălile cinematografelor din centrul comercial, strigau după ajutor.

Opinia ta contează. Comentează!