În România sunt confirmate 2.738 de cazuri de coronavirus. 267 de pacienţi s-au vindecat, iar numărul morților a ajuns la 94. Pe lista celor infectați sunt peste 350 de medici, asistente și infirmiere. Cei din spitale acuză proasta organizare și lipsa măsurilor de protecție. Spitalul Județean Suceava, grav lovit de coronavirus, a rămas aseară fără conducerea interimară. Managerul și-a depus demisia după numai o săptămână de la numire. Și, odată cu această decizie, toți cei din vârful instituției și-au pierdut funcțiile.

Autoritățile italiene au anunțat încă 727 de decese din cauza Covid-19. Astfel, numărul total al morților a ajuns la 13.155. Peste 80 de mii de locuitori ai Italiei sunt purtători ai infecției, fiind supuși unor măsuri de izolare sau internați în spital. Până acum, peste 15 mii de oameni au fost declaraţi vindecaţi în pensinsulă. Italienii au mai primit o veste grea. Perioada de carantină a fost prelungită până în data de 13 aprilie. Astfel, credincioşii catolici vor petrece Paştele în case, iar la Vatican slujba din noaptea de Înviere se va desfăşura fără pelerini. Autorităţile cred că vârful epidemiei a fost depăşit, însă oamenii trebuie să păstreze în continuare distanţarea socială.

Spania raportează o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, dar și a numărului de morți. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 950 de decese și 8.100 cazuri de infectare. Astfel, în Spania sunt în total peste 10 mii de morți și 110 mii de pacienți infectați. Autoritățile spun că, în cazul Madridului, răspândirea Covid-19 dă semne de încetinire, dar se extinde rapid în alte regiuni. Cifrele oficiale arată și că, de la debutul epidemiei, numărul total al pacienților vindecați în Spania a crescut la 26.743.

Franţa şi Statele Unite au depăşit ieri numărul morţilor din China. Cazurile de deces în America s-au majorat cu 25 la sută într-o singură zi. Potrivit statisticilor, până la 240 de mii de cetățeni ai Statelor Unite ar putea să moară din cauza coronavirusului, iar vârful pandemiei va fi atins peste două săptămâni. Mai mult de 75 de mii de cazuri confirmate sunt doar în New York.

Pentru a face față crizei, Franţa a echipat medical mai multe trenuri de mare viteză, TGV, pentru a transporta pacienţii infectaţi cu coronavirus din oraşele puternic lovite de pandemie în cele mai puţin afectate. Fiecare vagon a fost dotat ca să poată transporta patru pacienţi şi şase cadre medicale. Echipa medicală include doi doctori, trei asistente şi un anestezist.

Aproape 29 de mii 500 de britanici au fost infectați cu noul coronavirus, dintre cele peste 153 de mii de persoane testate până acum. Prințul Charles a făcut primele declarații după ce s-a confruntat cu noul coronavirus.

Oameni de ştiinţă din Australia au început să testeze două potenţiale vaccinuri împotriva coronavirusului. În acest moment, în lume se lucrează la peste 20 de vaccinuri, dar primul medicament eficient tot nu va apărea mai devreme de 18 luni. Cercetătorii spun că rapiditatea şi nivelul cooperării globale au fost fără precedent. Primele rezultate ale testării vaccinurilor pe animale ar putea fi anunţate în iunie.