Statele Unite s-au răzgândit
Externe 17 ianuarie 2020, 18:19 | 1407

11 militari americani au fost răniți în urma atacului cu rachete iraniene asupra a două baze din Irak, în care erau staţionate trupe ale Statelor Unite. Anunțul, care contrazice declarațiile lui Donald Trump în acest sens, a fost făcut de oficiali din cadrul armatei americane. Aflați detalii în cele ce urmează.

STATELE UNITE Deși președintele Donald Trump a dat asigurări că niciun soldat american nu a fost rănit în urma atacului iranian cu rachete, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite a furnizat alte informații presei de la Washington. Oficialul a precizat că 11 militari au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit comoții în urma exploziilor. Ca măsură de precauţie, ei au fost transportaţi la unități medicale americane din Germania și Kuweit, unde primesc îngrijirile necesare. Iranul a lansat în noaptea de 7 spre 8 ianuarie mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian al Statelor Unite, în timpul căruia a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani.

AFGANISTAN După mai bine de 18 ani de conflict armat, talibanii din Afganistan sunt gata să semneze un armistițiu. Potrivit Euronews, o propunere de încetare a focului pe termen scurt, care să permită semnarea unui acord de pace, a fost transmisă deja Statelor Unite și urmează să fie evaluată de oficialii de la Washington. Statele Unite şi talibanii, în conflict de la sfârşitul lui 2001, erau pe punctul de a anunţa un acord în septembrie anul trecut, dar preşedintele american, Donald Trump, a stopat discuțiile din cauza violenţei insurgenţilor.

FRANȚA Liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru a treia oară la preşedinţia Franţei la următoarele alegeri, care se vor desfăşura în anul 2022. Astfel, șefa Adunării Naţionale devine primul potenţial candidat pentru Palatul Elysee, după ce a participat şi la ultimele alegeri, în 2017, când a fost învinsă în turul doi de Emmanuel Macron. 

Opinia ta contează. Comentează!