Studenții au rostit jurământul în faţa Drapelului de luptă al Academiei de poliție ”Ştefan cel Mare”
Social 29 octombrie 2020, 15:22 | 1372

115 tineri au rostit astăzi textul jurământului în faţa Drapelului de luptă al Academiei de poliție ”Ştefan cel Mare”. În acest an, din cauza pandemiei, evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns - au participat doar studenții și superiorii. Părinți și prietenii viitorilor polițiști nu au avut acces.

PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne: "Să depui jurământ, credință patriei asumându-ți responsabilitate, implicându-te, asumându-ți devotament și onoare în aceste clipe deloc ușoare prin care trecem noi cu toții este mai mult decât un act de curaj."

Este pentru prima dată când studenții anului I depun jurământul doar în prezența cadrelor didactice și a câtorva reprezentanți ai Ministerului de Interne. Părinții, rudele, prietenii nu au avut acces.

DINU OSTAVCIUC, rectorul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”: "Nu vrem să riscăm să aducem persoane din afară ca să nu fie riscul infectării atât a studenților, cât și a personalului didactic."

Cursanții nu și-au văzut părinții sau prietenii aproape două luni. Vladimir spune că cel mai greu a fost să înfrunte dorul de casă.

VLADIMIR BULMOAGA, student al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”: "Este foarte mare dorul de casă, dar ce să facem dacă așa este acum, este Starea de Urgență.Sunt aici de pe data de 31 august."

În cariera de polițist nu-l sperie nimic, afirmă Vladimir Bulmoaga.

VLADIMIR BULMOAGA, student al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”: "La mine, cum să vă spun, banii nu prea au valoare, ceea ce fac, trebuie să-ți placă lucrul pe care îl faci."

Anul acesta la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” au fost admiși în 115 studenți - 89 de băieți și 26 de fete.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie