Companiile aeriene şi de turism sunt afectate grav de pandemie
Externe 26 martie 2020, 20:15 | 1370

Milioane de turişti şi călători din întreaga lume sunt afectaţi de pandemia de coronavirus. Vacanţe ratate, călătorii anulate, zboruri sau cazări reprogramate pentru a ne proteja şi a rămâne acasă. Companiile aeriene şi de turism sunt afectate şi ele. Pandemia va avea efecte dezastruoase atât din cauza restricțiilor de zbor în anumite zone, cât și a fricii care s-a instalat în rândul călătorilor. La nivel global, pierderile industriei de transport pentru pasageri vor fi de miliarde de dolari.

Pandemia de coronavirus și-a pus puternic amprenta asupra declinului transportului aerian din Europa, așa cum rezultă din imaginile publicate de Eurocontrol, care arată o reducere severă a circulației avioanelor mai ales în cazul țărilor cele mai afectate de epidemie: Italia, Spania, Germania și Franța. Organizația care reglementează traficul aerian deasupra Europei a prezentat pe Facebook două imagini, una din 26 martie 2019 și una din 24 martie curent.

Postarea indică modul în care s-a prăbușit practic traficul din cauza epidemiei de coronavirus. Milioane de turişti şi călători din întreaga lume sunt afectaţi de pandemie. Vacanţe ratate, călătorii anulate, zboruri sau cazări reprogramate pentru a ne proteja şi a rămâne acasă. Ceea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a anunţat că toate zborurile sale au fost anulate până în iunie, în urma răspândirii coronavirusului. Ryanair a decis să se implice, alături de autorităţi, în lupta împotriva Covid-19 şi a pus la poziţia guvernelor din Uniunea Europeană avioanele sale pentru zboruri de repatriere a cetăţenilor sau transport de echipamente medicale şi echipamente individuale de protecţie sau alimente. În toate aceste cazuri, zborurile au loc într-o siguranţă completă, cu dezinfectarea zilnică a aeronavelor – transmite Ryanair.

Pe plan naţional, Tarom anunţă suspendarea tuturor curselor interne pentru următoarele 14 zile, dar şi a zborurilor către şi dinspre Franţa şi Germania, pentru cel puţin două săptămâni. Tarom transmite că va continua să opereze zboruri de pasageri, către şi dinspre destinaţii considerate ca fiind cu risc redus, sub rezerva suspendării şi a acestora, dacă situaţia o cere, singurele zboruri care se vor mai opera fiind cele de tip cargo şi umanitare, acestea având un regim special. Nu doar companiile aeriene sunt afectate de răspândirea Covid-19, ci şi companiile de turism digital, scrie agenția rador. Cea mai mare companie de acest gen de la nivel mondial, Booking.com, îşi anunţă clienţii că deşi misiunea sa este aceea de a face ca explorarea lumii să fie la îndemâna tuturor, există momente în care siguranţa clienţilor trebuie să fie pusă pe primul plan. „Te rugăm să respecţi sfaturile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale guvernelor.”, scrie Booking.com clienţilor săi din întreaga lume.

Autoritatea internațională a transportatorilor aerieni a estimat zilele trecute că, la nivel global, pierderile industriei de transport pentru pasageri vor fi în 2020 cuprinse între 63 de miliarde și 113 miliarde de dolari. Nu s-au făcut încă estimări pentru transportul de mărfuri. 

Opinia ta contează. Comentează!