În localitățile blocate a fost suspendat traficul aerian, feroviar și transportul public. Spitalele sunt pline cu oameni panicați, care vor să afle dacă au contactat sau nu virusul mortal.

Unii dintre cei care au venit la spital s-au prăbușit pe hol, înainte de a fi preluați de medici.

Pacienții, pentru care a fost confirmată prezența virusului, sunt mutați în condiții speciale. Astfel de măsuri au fost luate inclusiv pe Aeroportul din Shanghai, unde o persoană suspectă că are coronavirus a fost transportată într-o capsulă specială.

În această dimineață, șeful Organizației Mondiale a Sănătăţii a declarat că, deocamdată, nu există necesitatea de a declara alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus.

Potrivit experților, primii pacienți spitalizați erau muncitori sau clienți la o piață locală de fructe de mare, unde se vindea și carne procesată și animale consumabile vii, inclusiv păsări de curte, măgari, oi, porci, cămile, vulpi, șobolani de bambus, arici și reptile. Sursa inițială a coronavirusului, recent descoperit în China, ar fi șerpii - kraitul și cobra - și liliecii. Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puţin un an, afirmă reprezentanții Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare. Amintim că Ministerul de Externe de la Chișinău a emis ieri o alertă de călătorie în China.