La patru zile de la tragedia din parcul „Alunelul”, unde un copil a fost strivit de un copac, vântul puternic a mai doborât un arbore
Social 18 mai 2022, 19:54 | 634

La patru zile de la tragedia din parcul „Alunelul” din Chișinău, unde un copil a fost strivit de un copac, astăzi vântul puternic a mai pus la pământ un arbore. În scurt timp, muncitorii de la Spații Verzi l-au evacuat, asigurându-ne că nimeni nu a avut de suferit. În proces de tăiere erau alți zeci de copaci. Oamenii pe care i-am surprins prin parc ne-au spus că sunt mai vigilenți după tragedia de sâmbătă.

Arborele căzut astăzi la pământ în parcul Alunelul avea crengile uscate. În parc am surprins mai mulți muncitori de la Spații Verzi, care tăiau copacii periculoși.

Unul dintre muncitori ne-a spus că nimeni nu se afla prin apropiere în momentul în care a căzut copacul. Potrivit lui, muncitorii au primit indicații de a tăia arborii cu probleme abia acum câteva zile. Mai exact, după incidentul de sâmbătă când un copil a fost strivit de un copac.

OLEG DABIJA, muncitor la Spații Verzi: "- Câți copaci ați curățat astăzi? - Vreo zece. - Îi curățați sau îi tăiați? - Îi tăiem cu totul. Sunt uscați. - Dar copacul acela doborât? - Care doborât? - Acolo pe alee era un copac. - Păi și pe acela l-am luat. Tot era uscat. - Era cineva în apropiere atunci când a căzut copacul? - Nu. În timpul prânzului a căzut copacul acela. - Câți copaci mai aveți de tăiat în parc? - Ehee, vreo două sute, numai nu azi. - Când ați primit indicații să veniți aici să îi curățați? - De-o săptămână. Oamenii de ce să se teamă? Este vânt că așa este de la Dumnezeu, ce asta e de la noi? Nu e de la noi."

Muncitorii au tăiat mai mulți copaci uscați din apropierea unui teren de joacă. În parc erau mai multe familii cu copii care se plimbau. Cei cu cu care am discutat spun că sunt mai atenți atunci când își petrec timpul în aer liber.

Un copil a murit sâmbătă, după ce o bucată din copac a căzut peste el în parcul Alunelul din capitală. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral incompatibil cu viața. Poliția a pornit un dosar penal pe acest caz. Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că directorul de la Spații Verzi va fi concediat și le-a sugerat și altor angajați să demisioneze.

Opinia ta contează. Comentează!