Curtea Constituțională, la 25 de ani
Social 20 februarie 2020, 20:07 | 1112

”Judecătorii de la Curtea Constituțională nu trebuie să joace cum le spune puterea”. Acesta este avertismentul președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, care a venit la Chișinău să marcheze împlinirea a 25 de ani de la fondarea Înaltei Curți. La eveniment au fost invitați judecători din mai multe țări ale Uniunii Europene și din CSI.

Oficialul european și-a încheiat discursul cu urări de bine adresate judecătorilor Curții Constituționale a Republicii Moldova, care marchează 25 de ani. La forul aniversar au fost prezenți președintele Igor Dodon, deputați, membri ai Guvernului, președinți și judecători ai curților constituționale din 14 țări ale Uniunii Europene și din CSI, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai mediului academic și ai societății civile.

Printre invitați a fost fostul președinte Petru Lucinschi.

Anterior, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, membru al Comisiei parlamentare de anchetă privind tentativa de puci, declara că în timpul audierilor au fost depistate încălcări de procedură în adoptarea actelor emise de Curte, în perioada 7-14 iunie trecut. Mai mult, potrivit deputatului Plângău, o persoană apropiată lui Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost intermediarul dintre judecătorii Curții Constituționale și fostul președinte al PD în timpul tentativei de puci anticonstituțional din iunie 2019. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie