Image-Description
Gheorghe Petic, înregistrat în calitate de candidat pe lista blocului ACUM Platforma DA și PAS la alegerile parlamentare
Politic 31 ianuarie 2019, 12:30 | 3465

Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost înregistrat în calitate de candidat pe lista blocului ACUM Platforma DA și PAS la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Gheorghe Petic va candida pe circumscripția națională, aflându-se pe locul 33 în lista blocului ACUM.

Acum două săptămâni, fostul ofițer de poliție și-a obținut certificatul de integritate de la Autoritatea Națională de Integritate, fiind escortat, în jurul orelor 05:30 dimineața.

Avocații lui afirmă că starea lui de sănătate este foarte gravă, iar instanța de judecată refuză să-i ofere ajutorul necesar.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului susțin că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare a regimului pentru activismul său în cadrul Platformei DA, dar și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

Opinia ta contează. Comentează!