Parcarea lângă circ, interzisă; Pretorul susține că parcarea este destinată vizitatorilor și angajaților Circului
Social 13 aprilie 2021, 19:31 | 2171

Transporatorii de colete, pe care îi vedeam parcați lângă Circ, astăzi au fost somați de poliție să elibereze locația. Aceștia sunt revoltați și spun că nu au un alt loc unde să transmită oamenilor coletele pe care le aduc din Italia. Transportatorii cer autorităților un alt loc accesibil, unde să-și poată continua activitatea. Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus că transportatorii au fost alungați deoarece parcarea este destinată vizitatorilor și angajaților circului - o instituție care nu mai activează de zeci de ani.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "De curând, lângă Circ, a apărut acest indicator care arată că parcarea este permisă doar angajaților instituției și este interzisă celorlalte vehicule. Asta în contextul în care Circul nu este funcțional de zeci de ani."

Doi polițiști dislocați în preajma Circului i-au alungat pe toți cei care erau parcați acolo, chiar dacă aceștia aveau portbagajele pline cu colete ce urmau a fi împărțite destinatarilor.

Bărbatul spune că ar fi practic imposibil să livreze coletele de la sediul companiei de transport, deoarece se află la periferia orașului, iar până acolo transport public nu este. Pentru oamenii în vârstă, care primesc colete de la rudele plecate peste hotare, ar fi o adevărată provocare. În schimb Circul este o clădire, deși nefuncțională, cunoscută de toată lumea și ușor de găsit.

Somați de poliție, transportatorii și-au strâns coletele și au plecat.

Pretorul sectorului Râșcani al capitalei, Vlad Melnic, ne-a spus că parcarea este destinată vizitatorilor și angajaților Circului, chiar dacă acesta nu funcționează. Melnic nu ne-a putut explica de ce anume acum a decis să-i alunge pe transportatori de acolo.

VLAD MELNIC, pretorul sectorului Râșcani: "Activitatea agenților economici era ilegală și a fost luată decizia de a pune semnele corespunzătoare pentru că această parcare nu este pentru agenții care dau aceste colete. -De ce abia acum s-a luat această decizie dacă ei stau acolo de zeci de ani? -Păi era o întrebare mai apoi altă întrebare, iată a ajuns să fie o problemă cu acești agenți economici."

Potrivit pretorului, există două locații pe care ar putea să le propună transportatorilor ca alternativă.

VLAD MELNIC, pretorul sectorului Râșcani: "Sub pod la Ismail și pe strada Vadul lui Vodă, acestea sunt două locații pe care noi putem să le oferim."

Pretorul Melnic susține că, în cazul în care cele două locații nu sunt pe placul agenților economici, ei pot veni cu alte propuneri către administrația publică locală.

Opinia ta contează. Comentează!