Președintele Franței, vizită în SUA
Externe 24 aprilie 2018, 13:34 | 2101

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția sa Brigitte se află într-o vizită oficială de trei zile în Statele Unite. Aceasta este prima vizită de stat găzduită de Donald Trump după preluarea mandatului de președinte, în ianuarie 2017. Cuplul francez a avut parte de o primire călduroasă.

Pentru avionul prezidențial care i-a adus în Statele Unite pe preşedintele Franţei şi pe soţia acestuia a fost întins covorul roșu, iar cuplul a fost întâmpinat cu onoruri militare. În fața presei, Macron a punctat subiectele pe care doreşte să le abordeze în discuţiile cu omologul său american. Printre priorități - acordul nuclear cu Iranul.

La Casa Albă, cei doi președinți și-au strâns călduros mâna. Ulterior, alături de primele doamne, cei doi lideri au plantat un stejar dintr-o pădure franceză, pe peluza casei prezidențiale americane, iar la final, cuplurile au luat cina împreună. În această seară, Trump va găzdui un dineu în cinstea lui Emmanuel Macron, la care vor participa aproximativ 150 de oaspeți. De organizarea lui s-a ocupat chiar prima doamnă americană. Mâine, Emmanuel Macron va susține un discurs în Congresul american.

Opinia ta contează. Comentează!