Șoferii care încalcă regulile de circulație rutieră ar putea fi sancționați mai aspru
Social 10 octombrie 2019, 20:52 | 1719

Șoferii care încalcă regulile de circulație rutieră ar putea fi sanctionați mai aspru. Sunt vizați în primul rând cei care sunt prinși beți la volan. În cadrul Consiliului National privind Siguranța Circulației Rutiere s-a propus chiar confiscarea mașinilor acestora. Este o „măsură categorică”, a spus secretarul de stat al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan, așa că trebuie discutată de întreaga societate. Specialiștii în domeniu afirmă însă că legislația actuală interzice confiscarea automobilului.

La ședința Consiliului Național privind Siguranța Circulației Rutiere s-a discutat despre cele mai recente accidente grave produse în Republica Moldova. Responsabilii au hotărât să elaboreze un plan de intervenție privind securizarea drumurilor. Astfel, șoferii care încalcă regulile de circulație rutieră ar putea fi sancționați mai aspru. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne a făcut și un apel.

Totodată, secretarul de stat al Ministerului de Interne a menționat că s-a propus confiscarea mijlocului de transport în cazul în care persoana aflată la volan este în stare de ebrietate. Această măsură categorică urmează să fie discutată de întreaga societate, a adăugat Ianuș Erhan. Pe de altă parte, expertul în siguranța rutieră Mihai Hasan ne-a spus că automobilul personal este proprietate privată și el nu poate fi confiscat.

Unii oameni de rând susțin că sunt pentru înăsprirea sancțiunilor și speră că acest lucru îi va educa pe șoferii nedisciplinați.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au mai spus că vor continua să desfășoare operațiunile „Nopți albe”, „Semaforul” și „Pietonul” și vor lansa o campanie de sensibilizare a populației cu genericul „Să nu tolerăm șoferii beți la volan”, prin care speră că vor reeduca participanții la trafic. În nouă luni ale acestui an, inspectorii de patrulare au depistat 3.751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate. Astfel, pe șosele au murit 30 de oameni, iar 134 au rămas cu sechele pe viață, în cele 117 accidente comise de șoferi băuți. 

Opinia ta contează. Comentează!