Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova spunee că Dodon este deja în campanie electorală
Politic 19 februarie 2020, 20:54 | 1769

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragos Tudorache, sustine ca presedintele Igor Dodon este deja in campanie electorala si alege diplomatii europeni si Bruxelles-ul ca tinta politica. Un mesaj in acest sens a fost publicat pe pagina de facebook a eurodeputatului. Institutia prezidentiala de la Chisinau nu a venit deocamdata cu o reactie.

Dragoș Tudorache afirmă că a mai văzut astfel de atitudini la Dragnea, Tăriceanu și alții ca ei din clasa politică a României.

DECLARAȚIA LUI DRAGOȘ TUDORACHE

”Și ei foloseau Europa și inventau dușmani imaginari pentru a justifica contrareforme în justiție sau alte abuzuri împotriva statutului de drept. În lumina acestei experiențe, ca raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, nu pot decât să îl îndemn pe domnul Dodon - și guvernul său - să nu folosească Europa și dorința ei autentică de a ajuta Moldova ca muniție electorală. Nu e cinstit, nu e justificat, nu e înțelept și nu servește cetățenilor moldoveni”, a declarat Tudorcahe.

SURSA: facebook.com/IoanDragosTudorache/

Potrivit europarlamentarului, nu există nicio dorință sau intenție de izolare din partea Bruxelles-ului la adresa Chișinăului. Există doar așteptări îndreptățite, care au apărut în urma unor angajamente ale factorului politic de la Chișinău și care sunt reamintite în contextul unor acțiuni fie neimplementate, fie neexplicate și, ca urmare, de neînțeles pentru partenerii politici ai Republicii Moldova. Dacă politicienii moldoveni își doresc cu adevărat o apropiere de construcția europeană, tot ce au de făcut este să își respecte propriile angajamente, susține raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, susține Tudorcahe.

DECLARAȚIA LUI DRAGOȘ TUDORACHE

”Așa că aștept de la domnul Dodon o confirmare neechivocă a parcursului european al Republicii Moldova, tradusă în reforme clare și asumate. Aștept de la politicienii moldoveni să nu mai dea interpretări negative relațiilor dintre Chișinău și restul statelor europene. E timpul responsabilității și al asumării unui viitor european pentru Moldova”. A mai spus Tudorache.

SURSA: facebook.com/IoanDragosTudorache/

Purtătoarea de cuvânt de la Președinție, Carmena Lupei nu ne-a răpuns la telefon pentru a comenta afirmațiile raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!