În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței, au anunțat ieri autoritățile de la Chișinău
Social 9 august 2022, 20:52 | 625

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de variola maimuței, au anunțau ieri autoritățile de la Chișinău. Potrivit acestora, boala a fost adusă aici de către un cetățean străin. Diagnosticul este confirmat. Noi am ieșit în stradă să aflăm ce cunosc locuitorii orașului despre această infecție. Situația pare trasă la indigo cu cea de la începuturile Covidului: unii sunt sceptici, iar alții se avântă în teorii conspiraționiste.

Alții se arată impasibili față de virusul, pe care OMS luna trecută l-a declarat ca fiind o urgență de sănătate publică de interes internațional.

Experții afirmă că Variola maimuței intră în organism prin piele sau mucoase lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit virusul este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Majoritatea pacienților se recuperează în câteva săptămâni, fără tratament, însă au existat cazuri în care virusul a fost combătut cu vaccinul variolei. Cele mai multe cazuri sunt depistate prin intermediul serviciilor de supraveghere a bolilor cu transmitere sexuală.

Ministerul Sănătății de la Chișinău precizează că primul caz de variolă a maimuței a fost confirmat la un cetățean străin venit din Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie