Furtuna „Dennis” atacă vestul Europei
Externe 17 februarie 2020, 20:41 | 1062

Furtuna „Dennis” a facut ravagii in Marea Britanie. Un om a murit dupa ce a fost luat de viitura, iar doi si-au pierdut viata pe mare. Furtuna ar urma sa ajunga astazi si in Norvegia, unde va aduce viscol puternic. Autoritatile de la Oslo au anuntat cod rosu in mai multe provincii.

În Marea Britanie, vântul a suflat cu 120 de kilometri pe oră și, după ce a plouat în 48 de ore mai mult decât într-o lună întreagă, râurile au ieșit din albii. În Țara Galilor și mai multe zone ale Angliei, autoritățile au declarat "incidente majore". Mii de locuințe au rămas fără curent electric.

Într-un oraș din Țara Galilor, pe străzile transformate în râuri, mașinile au plutit precum bărcile. În unele locuri, odată cu apa, și pământul a luat-o la vale, blocând drumurile cu nămol și grohotiș. Zonele de coastă au fost izbite de valuri uriașe, de peste 10 metri, care au trecut peste bariere și au invadat străzile. Pe coasta scoțiană, vântul a bătut atât de tare încât chiar și feriboturile au avut dificultăți. În Irlanda, rafalele au ajuns la 100 de kilometri pe oră și au fost însoțite de ploi și grindină. Gărzile de coastă au avut surpriza să găsească, adusă la țărm de valuri, o navă care fusese abandonată în Insulele Bermude în urmă cu un an și jumătate.

Opinia ta contează. Comentează!