Colectivul Centrului de triere COVID-19 a decis să doneze Premiul Național
Social 28 august 2020, 19:58 | 2887

Colectivul Centrului de triere COVID-19, deschis la Moldexpo, a decis să doneze Premiul său național, în valoare de 100 de mii de lei, primit ieri de la Guvern, persoanelor care au nevoie de tratamente costisitoare. ”Banii aceștia pe noi nu o ne încălzească, știind că altcineva are mai mare necesitate de ei”, afirmă medicii de la Centrul de triere.

Din aprilie, de când la Moldexpo a fost deschis Centrul de triere COVID-19, 114 lucrători medicali luptă cu virusul nemilos. Aceștia lucrează pe ture, câte 12 sau chiar 24 de ore, îmbrăcați mereu în costume de protecție. Munca lor a fost răsplătită recent...

DENIS CERNELEA, directorul Centrului Covid-19: "Noi am aplicat, am pregătit un dosar destul de dificil pentru premiul național și suntem foarte onorați pentru a fi laureat a premiului național întregul colectiv. Cu siguranță aceasta va fi o motivație pentru colegii noștri pentru a continua activitatea."

Angajații Centrului de triere COVID-19 au hotărât să doneze premiul de 100 de mii de lei. Câte 20 de mii vor primi trei copii cu vârstele cuprinse între unu și cinci ani, iar 40 de mii - unui lucrător medical.

LILIA ȚÂGANCIUC, șefa secției de anesteziologie: "Sunt persoane care au necesitate foarte mare de bani mai ales copilașii pe care noi i-am ales, doamna asistentă medicală de la noi de la spital despre care absolut întâmplător am aflat despre patologia pe care o are. Sunt copilași care sunt la îngrijire sau acasă sau în spital, dar cu patologii foarte complicateE vorba de cancer, cancer central pe creier, e vorba de copilași care nu se mișcă."

Banii vor fi folosiți exclusiv pentru tratament, spun donatorii.

LILIA ȚÂGANCIUC, șefa secției de anesteziologie: "Ei au nevoie de medicamente costisitoare.Știți de când noi lucrăm aici nici nu avem așa mari cheltuieli financiare deoarece practic nu ieșim de aici, nu facem shopping. Dar nu o să ne încălzească banii aceștia pe noi știind că altcineva are mai mare necesitate de ei."

Lilia Țâganciuc recunoaște că munca le dă mari bătăi de cap.

LILIA ȚÂGANCIUC, șefa secției de anesteziologie: "Nu ne jeluim acum de greutate, dar nu e ușor.Una este când lupți cu ceva pe cale îl vezi, îl poți nimici și alta e când lupți în continuu și nu se vede capătul."

Iar numărul de pacienți crește de la o zi la alta...

DENIS CERNELEA, directorul Centrului Covid-19: "Zilnic sunt internați de la o sută până la 150 de pacienți îndeosebi în perioada ultimei luni semnificativ s-a dublat acest număr."

Potrivit directorului Centrului Covid-19, până în prezent instituția a acordat asistență medicală la mai mult de 9.350 de pacienți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie