Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că în România nu va exista o nouă etapă de relaxare, pe 15 iulie, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu peste 30 la sută, în ultimele 14 zile. Premierul României a declarat că Guvernul nu dorește impunerea unor noi măsuri restrictive, însă depinde de conștiința fiecăruia dacă numărul cazurilor va crește în continuare.

Această creștere ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea. Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi două apeluri, unul către politicieni și altul către oamenii de rând, în ziua în care a fost anunțat un nou record negativ al cazurilor de coronavirus.

În următoarele zile, Parlamentul ar urma să adopte un cadru legal adaptat noilor cazuri în creștere. Până acum, în România s-au infectat peste 30 de mii de oameni. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22 de mii au fost externate deja. În jur de 20 de mii de pacienți s-au vindecat, iar peste 1.800 și-au pierdut viața.