Programa gimnazială a școlii din satul Sărata-Răzești a fost omisă din cauza lipsei cadrelor didactice
Social 20 ianuarie 2021, 19:32 | 1068

Scandal la Sărata-Răzești, raionul Leova! Mai mulți părinți sunt revoltați că din toamnă, autobuzul școlar care transportă elevii din localitate la liceul din orașul Leova ar putea să nu mai circule. Copiii nu vor avea acces la studii de calitate, spun oamenii indignați. De cealaltă parte, șeful direcției de învățământ a raionului Leova spune o decizie încă nu a fost luată.

Acum câțiva ani, programa gimnazială a școlii din satul Sărata-Răzești a fost omisă din cauza lipsei cadrelor didactice. Au rămas doar elevii până în clasa a IV-a. Ceilalți, mai mari au mers la Liceul din satul vecin, Tochile-Răducani, care se află la peste 5 km distanță, sau la Liceul ”Constantin Spătaru” din Leova, aflat la 18 de km distanță. Pentru a ajunge la timp la ore, în sat a ajuns unul din cele 96 de de microbuze, donate în 2017 de către Guvernul României pentru transportarea elevilor. Recent, părinții copiilor au aflat că din toamnă autobuzul nu va mai merge spre Leova.

Oamenii spun că problemele au apărut când ei și-au exprimat nemulțumirea că în microbuzul școlar este frig, iar copiii îngheață bocnă până ajung de acasă la liceu și înapoi. Primarul satului spune că încă nu a fost decis nimic.

VICTOR DOBĂ, primarul satul Sărata-Răzești, raionul Leova: "Știu că circulă, este, dar de unde a luat părinții. Noi suntem acum în ianuarie."

Iar șeful Direcției învățământ a raionului Leova neagă faptul că părinții au fost amenințați.

ALEXANDRU GOSPODINOV, șeful Direcției de învățământ a raionului Leova: "Nici sub o formă nu au fost amenințați sau școlară. Pentru elevii situația."

Acum, din satul Sărata-Răzești circulă două autobuze școlare - unul duce 20 de copii la liceul din satul Tochile-Răducani, iar celălalt duce 19 copii la Liceul din Leova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie